Frøgaver til naturen

Frøgaver til naturen

Frøgaverne til naturen er et nyopdaget bidrag til det cykliske princip, der handler om at giver noget godt tilbage til naturen. Hidtil har man tænkt i f.eks komposterbare og opløselige emballager, skraldeposer og engangsservice, når et produkt skulle indgå i naturens kredsløb efter endt brug.

Værdiløse produkter som udtjente spisepinde, blyanter og ølbrikker ender ofte livet på forbrændingen, og det er jo ressourcespild. Fortællingen vendes lige 180 grader, når de værdiløse produkter pludselig indeholder liv i form af indkapslede plantefrø, som kan plantes direkte i naturen eller i en urtepotte.

Der er et klart forretningspotientiale, storytelling og brandingværdi i produkter, som kan indgå i naturens kredsløb endnu engang. Produkter, emballager og firmagaver som indeholder en sød og sympatisk frø-overraskelse, er med til at vise virksomhedens økologiske og bæredygtige engagement og omsorg for vores fælles jord.

Spisepinde med frø i enden

To Be Nature Chopstick er engangsspisepinde i træ, men i en af pindene i sættet gemmer der sig et frø i en gennemsigtig stivelsesfrøhætte. Når produktet har opfyldt sin funktion som spisepinde, kan pinden med frøhætte placeres i en urtepotte, hvorefter den spirer og vokser til en plante. Den anden pind kan fungere som blomsterpind.

» To Be Nature Chopstick

Blyant med frø

Sprout er en blyant med indkapslet frø efter samme princip som spisepindene. Når blyanten er blevet for kort til skrivearbejde kan den plantes i en potte eller i naturen.

» Sprout

Ølbrikker med frø

Som en del at ølmærket Molson Canadian Red Leaf genplantningsproject, har de fået fremstillet bordskånere af frø papir. Når ølbrikken smides i naturen vil den genopstå som en plante.

» Molson Canadian Red Leaf Project

Stargates marketingblog fortsætter her >

© Marts 2013, Anne Louise Stargate