Ny Nordisk Mad
I en krisetid søger vi rodfæste i fortiden og finder tryghed i maden. At spise er blevet den vigtigste markør for, hvilken klasse man befinder sig i og det er højstatus at lave mad, der er præget af autencitet, som i Ny Nordisk madlavning, hvor vi går tilbage til mormors køkken og hylder de lokal forankrede egnsretter med lokale fødevarer.
Ny Nordisk Køkken
Autenticitet og genopfindelse af dansk mad skaber et nyt syn på danskhed, som vi kan være stolte af. Måltiderne afspejler årets gang og sæsonernes skiften med lokalt dyrkede fødevarer. Med hver råvare følger der en fortælling om oprindelse, respekt og omsorg – Det er storytelling om autenticitet.
Eksempler på autentiske fødevarer:
BornholmerHane
Æbler fra Lilleø
Kartofler fra Samsø
Rejer fra Rømø
Brændenælder fra Vejle
Tang fra Limfjorden
Det høje prisniveau og manglende tilgængelighed i lavpris supermarkederne, blokerer pt. for at få trenden og fortællingerne om Ny Nordisk Mad ud til den brede del af befolkningen.
© April 2012, Anne Louise Stargate