Kompetencerejser

Kompetencerejser

Formålsrejser – giver dig noget værdifuldt med hjem

Charterferie er stadig danskernes foretrukne, men i takt med at samfundet ændrer sig begynder nye anderledes formålsrejser at spire frem. Vi ser hvordan danskerne begynder at booke rejser med henblik på dyrkelse af egen sundhed, skønhed og erhvervelse af nye færdigheder. I to artikler beskriver vi formålsrejse-trenden opdelt i kompetencerejser og behandlingsrejser.

 

Status Skills

Forbrugertrenden ”Status Skills” bevæger sig over i turistbranchen, hvor det på ferien nu handler om at tillære sig nogle attraktive færdigheder og kompetencer, som man kan fortælle og vise andre – for dermed at opnå forhøjet status og respekt. Det har i lang tid været muligt at tage på kulinariske rejser med madlavningskurser eller kunstneriske rejser med fx akvarelkurser, men vi higer efter at bringe noget nyt og anderledes med hjem i vores mentale rygsæk – noget som vennerne ikke har prøvet.

I stedet for et almindeligt tegnekursus, kan man tage på tatoveringskursus i Thailand. Her lærer man teknikkerne med professionelt udstyr og får mulighed for at give sin hustru, kæreste eller ven en personlig tatovering fra egen hånd. Eksempelvis hos Tattoo School Thailand tilbyder de intensive kurser, hvor man lærer en række effektive tatoveringsteknikker, så man på kort tid opnår høj kompetence som tatovør.

Eller hvad med at tage på safarirejse, hvor en professionel fotograf lærer en at fotografere naturens vilde dyr. Man får uforglemmelige naturoplevelser på nethinden og samtidig løftet sit fotografiske niveau. Det er en kompetence man kan have glæde af resten af livet.

Naturfotograferne Lars Gejl og Uri Golman arrangerer drømmerejsen af en fotoekspedition i Namibia med workshops i naturfotografering under hele turen.

»Naturfotoskolen

Tattoo School Thailand (beklager, link er fjernet)

 

© Juni 2013 Artiklen er udarbejdet af Rikke Christensen / Anne Louise Stargate