Animerede Kunstværker

Beauty film

Kunsten går ind under huden

Det vil føles som en hallucination, når du om lidt ser disse klassiske kunstværker af William Adolphe Bouguereau og Michelangelo i bevægelse. Minimale animerede bevægelser i de klassiske malerier taler til dig og vækker store følelser. Kunsten føles så levende, og dog..


B E A U T Y  er en kortfilm af den eksperimenterende animator og director, italienske Rino Stefano Tagliafierro, som har levendegjort over 100 klassiske værker i sin smukke og stemningsfulde film.

Filmen fortolker skønhed som livets tavse følgesvend, der fører os fra barnets uskyldige smil gennem opvækst, erotiske ekstase og til grimasser af smerte, der lukker livets cyklus, bestemt til at gentages i det uendelige.

Vi følger stemningen fra begyndelsens romantiske solopgang, hvor til slut store sorte fugle flyver mod livets endelige solnedgang over gotiske ruiner. Cyklus er fuldendt som et værk af flygtig tid.

“B E A U T Y  har gjort et stort indtryk på mig. Jeg stirrede og måbede simpelthen, da jeg så den første gang for et par måneder siden – og jeg har tænkt på den mange gange siden.”

Kortfilmen B E A U T Y er en smuk hyldest til kunsten, skønheden og livet. Man røres af stemningen, moderskabet, ømheden, den spirende seksualitet hos børnene der vokser op – og den smerte der også følger med livet. Filmen du kan se herunder er en forkortet udgave. Den kan ikke p.t. vises i sin fulde længde, fordi filmen er udvalgt til deltagelse i Annecy International Animation Film Festival 2014.

“Jeg har set den fulde version og kan røbe, at hvor den starter lys og romantisk bliver den mere og mere “fræk” og dyster efterhånden som seksualiteten, mørket og djævelskabet gør sit indtog..”


Rino Stefano Tagliafierro:
www.rinostefanotagliafierro.wordpress.com


© Marts 2014, Anne Louise Stargate