Wearables

Wearables Fitness Armbånd

Wearables – som kropsbårne computere – er stadig ukendte for de fleste i Danmark. Teknologien har hidtil mest været anvendt som elektroniske armbånd med tilhørende app, der tracker og måler ens sundhedsfremmende præstationer. De funktionelle armbånd og smartwatches spås stor udbredelse indenfor de næste 5 år, hvor kropsbårne computere vil komme til at influere på mange områder i vores daglige liv.

 

Den nye bærbare platform

Nyhedsværdien og fascinationen af smartphones er ved at ophøre. Nu vil vi som forbrugere naturligvis have fingrene i det næste teknologiske legetøj.

Den teknologiske udvikling er klar til næste fase, fra mobil teknologi til kropsbårne computere/devices i form af “wearables”, som er funktionelle microcomputere eller smartphone tilbehør, der bæres på kroppen.

På nuværende tidspunkt er et sandt kapløb i gang mellem udviklingsafdelingerne hos bl.a. Apple, Google, Microsoft, Amazon og Facebook, hvor det gælder om at være først og bedst på den nye platform.

Wearable devices

Wearables er funktionelle microcomputere eller tilbehør til smartphones som bæres på kroppen. Et wearable kan bæres om håndleddet eller foden/armen i form at ure og armbånd. Devicet kan også bæres på hovedet som headsets eller i form af en interaktive brille.

Wearables har potentialet til at ændre vores liv. De bærbare devices er ikke længere blot et gadget til sundhed og fitness, men teknologien bevæger sig ind på nye områder og brancher, hvor kroppen er det nye markedsområde for personlige computere.

Et succesfuldt wearable må nødvendigvis være i et flot design, som man ønsker at bære hele dagen igennem – også selv hvis det ikke havde en funktion. Ens valg af wearable device vil blive en del af den personlige branding, der udtrykker hvem man er.

 

Kun for TrendUpdate Club:

» Oversigt over de mest interessante wearables

 

Artiklen er udarbejdet af Anne Louise Stargate
© Marts 2013, STARGATE TRENDBUREAU