Live Escape Game

Live Escape Game

Escape – or Die

Flugt-spil er den underholdende spil-trend, der i øjeblikket breder sig over hele verden. Escape games er en virkeliggørelse af game-universet, hvor man sammen med sit team kan dele oplevelsen, stress, spænding og panik i en levendegjort 360º oplevelse af eventyr og opdagelse. Escape rooms findes med forskellige indretningsmæssige temaer, hvor der er knyttet en spændende historie til situationen. Fælles for dem alle er, at man er låst inde og skal forsøge at undslippe med livet i behold.

De vilde gameshows DERO og EXIT er ligeledes eksempler på samme trend, blot omsat til tv-mediet. I disse crazy gameshows skal et team af kendte dyster om “at komme levende gennem showet”. Vi venter spændt på at se trenden udfolde sig i Danmark.

ESCAPE ROOM – Malaysia

Hos Escape Room i Malaysia skal deltagerne undslippe et aflåst værelse. Hold af 2-6 personer lukkes ind i et aflåst rum, hvor de skal finde spor til at tyde diverse gåder, så de dermed kan undslippe Escape værelset inden der er gået 45 minutter. Escape Room har seks temaværelser placeret på forskellige lokationer i Malaysia: Det mystiske rum – Mumiens grav – Den forladte fabrik – Fangeflugt – Pirat Skib – Slagterhuset.

LIVE ESCAPE GAME – Ungarn

Flugtspil er meget populære i Budapest, hvor Live Escape Game holder til. Deltagerne møder op på en adresse, men når de går ind i rummet smække døren efter dem. De har en time til at løse opgaverne og undslippe.

EXIT POINT GAME – Ungarn

Hos Exit Point i Budapest har man ligeledes 60 minutter til at løse opgaver for at slippe ud fra de kreative temafælder Madness, Rabithole eller Mirror.

EXIT THE ROOM – Tyskland/Østrig

Et team har 60 minutter til at undslippe et af de tre temarum: Mind Boggling – The Bomb – eller Madness.

DERO / You loose you die – Japan

Escape rooms finder vi også i det crazy japanske gameshow DERO. DERO sætter sine deltagerne i form for livstruende situation, hvor de skal klamre sig til væggen med en svupper, for ikke at falde i et afgrundsdybt hul, mens deres redningsplanke forsvinder ind i væggen. Der er også stress på når deltagerne skal løse opgaver under vandet, mens uret tikker og rummet fyldes op, så de til sidst kun lige akkurat kan trække vejret i en lille luftlomme. Det er ikke for de sarte, men stærkt underholdende.


© Maj 2014, Anne Louise Stargate