Julen 2013

Julegaver 2013

I år står der oplevelser på julens ønskesedler – og selv om det måske ikke står på din ønskeseddel, så kan du blive overrasket juleaften.

De fleste af os køber nok i virkeligheden løbende, det vi lige står og mangler. Kombineret med en vis grad af materiel forstoppelse, vil mange glade givere udskifte årets indkøb af hårde og bløde pakker, med en oplevelse nedskrevet på et gavekort. Det gælder om at bruge fantasien, for at finde frem til den perfekte gave, som modtageren netop ikke lige selv har tænkt på. Det må gerne være noget man ikke kan købe for penge: Tid, samvær, en overraskelse til den man holder af.

Oplevelsesgaver

En oplevelse kan være et wellness ophold, en flyvetur eller måske tur-pas til Tivoli, som kan give mange glade dage for hele familien.

Oplevelsen kan også være en fælles-gave, hvor man tager hele familien med på ferie i juledagene. Da behøver ingen at stå i køkkenet og traktere, men i stedet er der god tid til at knytte nære bånd og “reconnecte” med hele familien. Feriegaven er en investering i fælles oplevelser og gode minder, man kan dele fremover.

Et gavekort modtaget til jul kan være startskuddet til en ny hobby, hvor man tilegner sig nogle “status skills” færdigheder som man, hjemkommet fra chokoladekursus, sushiskole eller skydebane, kan vise frem for venner og familie. Det kan godt være at chokoladen hurtigt bliver spist, men færdighederne har man glæde af hele livet.

Den anti-materialistiske

Den mere uselviske juleoplevelse er at hjælpe andre i nød. Julegaven kan være et biddrag til nødhjælp eller simpelthen et pengegavekort som modtageren frivilligt kan konverte til en nødhjælpsorganisation – lidt på samme måde, som når man vælger om flaskepanten skal gå til nødhjælp eller ned i egen lomme.

Hvis man er stået helt af det materialistiske gaveræs, så kan man give et gavekort på sig selv, sin tid og gode selskab. Et klippekort til pasning af ungerne, gavekort til en campingtur under stjernerne i baghaven. Lovning på at lade kæresten bestemme de næste 5 biograffilm, at servere og hente (flere) øl til mandens næste herrefrokost..

… fortsæt selv ønskelisten og rigtig glædelig jul.

 


© November 2013, Anne Louise Stargate