Gråt hår

Grå hårtrend

Grå er det nye blond!

Gråt hår kan se kedeligt, gammelt og trist ud, men det grå hår er blevet en modefarve og dermed et skønhedsideal, som både unge og ældre forsøger at opnå. Idealet er det ensfarvede, velplejede og stylede look i en kølig grå nuance.

Det grå Hollywood

Grå hår står i bemærkelsesværdig kølig kontrast til ung og velplejet hud. Lady Gaga, Kelly Osbourne og Pink er gået forrest med nye trendy frisurer i overjordisk lysgrå-rosa, som har bredt sig til de danske frisørsaloner. Det grå passer aldersmæssigt bedre til George Clooney, Hellen Mirren og Judy Dench, som alle på smukkeste vis står ved deres alder.

Ud med henna

Veluddannede ældre kvinder er de mest tilbøjelige til at lade det naturlige grå hår vokse frem. Her menes ikke som musegrå udvoksninger, men som det naturlige grå hår i fuld længde. Veluddannede kvinder hviler i sig selv og føler sig ikke nær så pressede til at følge ungdommens skønhedsidealer. Det er blevet så cool at være voksen og stå ved sin livserfaring frem for at skjule den. Så cool, at selv unge får farvet grå erfaringsstriber i håret.

Lader man sit grå hår dække med henna, en rød eller en sort farvehjelm afhænger af, om man kommer fra storbyen eller provinsen. I storbyen er man mere tilbøjelig til diskret at fremhæve (eller dække) det grå med farvede striber.

Margrethe Vestager og Gun-Britt Zeller er udmærkede eksempler på danske kvinder, der står ved deres alder og bruger deres grå hår som et selvsikkert statement – og de er stadigvæk både smukke og attraktive med deres hårfarve i “Fifty Shades of Grey”.

 
© September 2012, Anne Louise Stargate