Tech Tattoo

Tech Tattoos

Tech Tattoos interagerer med smartphone, stereoanlægget, måler temperaturen og giver nye muligheder inden for wearable teknologi.

De ultratynde elektroniske tatoveringer anvender huden som interface ved at de kan placeres på en finger, eller et hvilket som helst sted på huden. På Saarland University i Saarbrücken, undersøger et forskerteam idéen med at placere berøringssensitive display-knapper på kroppen, for derved at skabe et display, der kan interagerer med en computer, en telefon eller et musikanlæg.

De midlertidige tatoveringer har en holdbarhed på et par dage og kaldes for ‘SkinMarks’. Forskerteamet har testet tatoveringerne via en computer, men tanken er at de skal forbindes til en smartphone, så man fx ved at bukke en finger eller klemme på en ”knap” kan foretage et telefonopkald.

Et andet team eksperimenterer med en Tech Tattoo kaldet ‘Tech Tats’ som kan tracke ens helbred ved fx at måle temperaturen og ligeledes kan tatoveringen indeholde data. Chris Harrison, fra Carnegie Mellon University mener, at der vil gå 10 år før de berøringsfølsomme tatoveringer bliver mainstream. Teknologien gør det muligt at fremstille billige tech tattoos og de vil snart kunne anvendes af programmører og kunstnere til forskellige nye formål. Tech Tattoos er det næste skridt inden for wearables og wearable teknologi, men har større udviklingspotentiale, da tatoveringerne kan placeres på hele kroppen i modsætning til traditionelle wearable armbånd.


E-tattoos turn knuckles and freckles into smartphone controls:
www.newscientist.com/article/2124961-e-tattoos-turn-knuckles-and-freckles-into-smartphone-controls/

SkinMarks, University Saarland:
www.hci.cs.uni-saarland.de/research/skinmarks/


© Marts 2017, Anne Louise Stargate